Genieten in je tuin!

Tuinkussens

Picknicktafels | Tuinkussens

Creëer direct een andere sfeer!

Voeg je koptekst hier toe

Wanneer je met de zomeruren buiten bent, aan de barbecue of een heerlijk diner dan wil je zeker een goede Tuinkussens. Het is per slot van rekening een verrijking voor je tuinstoel, tuinbank of ligbed. Door de juiste kussens maak je je tuin set helemaal klaar voor een mooie zomer. Het geeft ook nog meteen een heerlijke gezellige sfeer aan je tuin. Er is veel keuze wat Tuinkussens betreft. En dan hebben we het over design, kleur en formaat. Je kunt kiezen voor een kleurig design waardoor de zithoek het middelpunt van de tuin wordt. Je kunt ook voor de ontspannen sfeer gaan en een rustige, onopvallende kleur kiezen. Meestal kiest men voor de loungesets weersbestendige kussens. Kussens kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, en weersbestendig is wel zo handig.

Katoenen tuinkussens

Katoen is het meest bekende materiaal voor Tuinkussens. Het is een natuurlijke vezel die zacht aanvoelt en vocht goed opneemt. Door het zachte materiaal is het zitcomfort ook groot. Het slijt niet snel is laat ook nog eens goed lucht door.

Picnicktafels | Tuinkussens .2

POLYESTER/KATOENEN TUINKUSSENS

Veel Tuinkussens worden gemaakt van een combinatie van polyester en katoen. Omdat polyester steviger is dan katoen heb je te maken met een slijtvast tuinkussen. Het neemt alleen minder goed vocht op dan katoen. Door de combinatie van deze textielsoorten ziet het er uit als katoen, maar het kussen is veel sterker, verkleurt minder, is  UV bestendig en is bestand tegen rotting.

ACRYL/DRALON TUINKUSSENS

Het geeft een luxe uitstraling door de lichte glanzing. Door de Dralon (acryl soort) behoudt het langer de kleur en slijt het bijna niet. Het stoot vuil en water af en is gemakkelijk schoon te maken. Deze Tuinkussens hebben vaak fellere kleuren omdat het een hoge kleurechtheid heeft.

TEXTILEEN TUINKUSSENS

Dit is een weerbestendig materiaal. Het wordt ook wel all-weather textileen genoemd en veel gebruikt voor tuinstoelen en loungesets. De lichte, comfortabele stof is vuil en waterafstotend en kan het hele jaar buiten blijven. Bij een goede ventilatie is er geen rottingsgevaar.

Genieten in je tuin!

Tuinkussens

Picnicktafels | Tuinkussens .3