Genieten in je tuin!

top 10 picknicktafels

Een Picknicktafel ziet er niet alleen gezellig uit in de tuin maar is ook nog eens erg praktisch. Daarnaast valt de prijs van dit tuinmeubel vaak mee, wat het kopen van een Picknicktafel nog aantrekkelijker maakt. Ben jij van plan om een Picknicktafel aan te gaan schaffen? Hier lees je alles over de 10 meest populaire Picknicktafels.

Picknicktafels | Blog Top 10 Picknicktafels

1. PICKNICKTAFEL VAN HOUT

De meest voorkomende Picknicktafel is vaak wel de houten variant. Deze tafels vind je in diverse winkels waar tuinmeubelen worden verkocht, maar je kunt hem ook zelf maken. Mits je een beetje handig bent natuurlijk.

2. GEKLEURDE PICKNICKTAFEL

Een beetje kleur vrolijkt iedere tuin wel op. Niet gek dus dat de gekleurde Picknicktafels zo populair zijn. Met name de laatste jaren zie je ze niet alleen in felle kleuren voorbij komen maar ook in zachte pasteltinten zoals lila of mintgroen.

Picknicktafels | Blog Top 10 Picknicktafels .2

3. ALUMINIUM PICKNICKTAFEL

Als je de voorkeur geeft aan een wat stevigere of modernere tuinmeubel dan kun je ook overwegen om voor een aluminium Picknicktafel te kiezen. Deze variant heeft een stevig frame en ziet er strak uit. Dit past dus perfect bij een modern ingerichte tuin.

4. PICKNICKTAFEL MET STOELTJES

In principe kennen de meeste mensen een Picknicktafel natuurlijk als een tafel met twee bankjes. Echter zijn er tegenwoordig ook aangepaste varianten op de markt zoals Picknicktafels met stoeltjes. Op deze manier heb je nog steeds het gezellige effect, maar met iets meer zitcomfort.

Picknicktafels | Blog Top 10 Picknicktafels .3

5. PICKNICKTAFEL MET RUGLEUNING

Geef jij toch de voorkeur aan de traditionele Picknicktafel met bankjes, maar krijg je wel snel last van jouw rug? Dan is de Picknicktafel met rugleuning precies wat je zoekt. Comfortabel ontspannen of dineren in de tuin zonder een vermoeide rug te krijgen.

6. RONDE PICKNICKTAFELS

Een andere leuke variatie op de standaard Picknicktafel is de ronde variant. Een groot voordeel van een ronde Picknicktafel is dat je iedereen aan de tafel goed kunt verstaan en je jouw stem niet hoeft te verheffen omdat je iemand wilt spreken die aan de andere kant van de tafel zit.

Picknicktafels | Blog Top 10 Picknicktafels .5

7. KINDER PICKNICKTAFELS

Dat kinderen dol zijn op Picknicktafels is wel algemeen bekend. Speciaal daarvoor zijn er dus ook Picknicktafels op de markt die gemaakt zijn voor kinderen. Deze zijn dus kleiner van formaat waardoor de kinderen hier goed op kunnen zitten.

8. INKLAPBARE PICKNICKTAFELS

Als je weinig ruimte hebt in je tuin dan kan dit jou er wellicht van weerhouden om een Picknicktafel aan te schaffen. Die neemt natuurlijk wel wat ruimte in. Gelukkig zijn er ook inklapbare Picknicktafels te koop, ideaal voor iedereen die wat minder ruimte beschikbaar heeft.

Picknicktafels | Blog Top 10 Picknicktafels .7

9. INDUSTRIËLE PICKNICKTAFELS

Als jij jouw tuin wat stoerder of meer industrieel hebt ingericht dan kan het zijn dat jij een houtkleurige Picknicktafel daar niet zo goed bij vindt passen. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om de tafel te verven in een donkere kleur zoals zwart of grijs of je gaat op zoek naar een industriële Picknicktafel, bijvoorbeeld gemaakt van aluminium.

10. DESIGN PICKNICKTAFELS

Net als bij ieder product heb je ook bij Picknicktafels een design variant. Deze type Picknicktafels zijn uiteraard ook erg populair en op Picknicktafels.net hebben we een uitgebreid assortiment.

Picknicktafels | Blog Top 10 Picknicktafels .8