Genieten in je tuin!

Picknicktafel van nieuw steigerhout

Hij is weer helemaal terug van weggeweest: de picknicktafel van nieuw steigerhout. Steigerhout is een populair materiaal dat we jarenlang in de Nederlandse tuinen hebben gezien. Inmiddels is het materiaal weer ‘helemaal in’. Om een reden, want het materiaal is duurzaam en laat zich gemakkelijk bewerken. Op die manier kun je de picknicktafel zelf volledig afstijlen. Niet alleen in de tuin van Nederlandse huishoudens zien we de picknicktafel van nieuw steigerhout weer terug. Ook in de bedrijfstuin is het een zeer populair product. Dat is niet voor niets, want een dergelijke tafel biedt een hoop sfeer en gezelligheid. Het materiaal is goed voor het milieu en tijdloos.

Picknicktafels | Blog Picknicktafel van nieuw steigerhout

Terug van weggeweest

Wie op zoek is naar een picknicktafel, komt al snel uit bij een tafel van steigerhout. Steigerhout heeft als voordeel dat het relatief goedkoop te produceren is en dat er vele mogelijkheden zijn. Bovendien ziet het er sfeervol en gezellig uit en biedt het bovendien ook een hoop zitplaatsen. Er zijn verschillende soorten stijlen en mogelijkheden, zodat er voor iedereen wat wils is. Op die manier is het mogelijk om een picknicktafel te vinden die helemaal bij je eigen wensen past. De afgelopen jaren is dit materiaal behoorlijk in opkomst en wordt het vaak voor picknicktafels gebruikt, of dat nu thuis of in de bedrijfstuin is.

Verschillende stijlen

Met de picknicktafel van nieuw steigerhout zijn verschillende voordelen ontstaan. Zo zijn er verschillende stijlen denkbaar. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke picknicktafel, of een tafel gemaakt van vurenhout. Op die manier is het mogelijk de tuin een eigen uniek karakter te geven. Een picknicktafel kan tegenwoordig ook wat industriëler worden afgewerkt, zodat het goed in een dergelijke tuin staat. Een moderne poot is ook mogelijk. Een goed voorbeeld is een picknicktafel van nieuw steigerhout met een stalen onderstel. Eventueel is het ook mogelijk om zelf de picknicktafel verder te stijlen. Bijvoorbeeld door de poten onder de tafel te kleuren.

Picknicktafels | Blog Picknicktafel van nieuw steigerhout .2

Veel zitruimte

Een picknicktafel van nieuw steigerhout biedt veel mogelijkheden op het gebied van zitruimte. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Als je veel ruimte in de tuin hebt, kun je kiezen voor een exemplaar met maar liefst 10 zitplaatsen. Verder is het ook mogelijk het aantal zitplaatsen terug te brengen naar 8 of 6 plaatsen. Voor kleinere ruimtes is een steigerhouten picknicktafel voor vier personen voldoende. Zeker bij een groot gezelschap op een zwoele zomerdag is het kunnen uitbreiden van de zitplaatsen een welkome aanvulling.

Mogelijkheden picknicktafel van nieuw steigerhout

Een groot voordeel van een picknicktafel van nieuw steigerhout is dat het verschillende mogelijkheden heeft. Deze zet je bijvoorbeeld in je achtertuin, bij het barretje naast de garage of zelfs in een bedrijfstuin. Steigerhout is altijd uniek; geen enkele tafel ziet er hetzelfde uit. Daardoor kun je je laten verrassen van al het moois wat dit materiaal te bieden heeft. Maar het is ook mogelijk om uiteindelijk zelf nog de laatste hand aan dit materiaal te leggen. Dit kan door bijvoorbeeld het oppervlak wit te verven of deze in de whitewash te zetten. Op die manier krijg je een meer rustiekere uitstraling.

Daarnaast laat nieuw steigerhout zich gemakkelijk schilderen, zodat je de tafel in iedere gewenste kleur kan verven. Het is wel belangrijk om van tevoren te weten hoe dit het beste kan. Daarom is het belangrijk de juiste werkwijze te vullen. In de meeste gevallen is het nodig om steigerhout eerst even in de grondverf te zetten, voordat je begint met schilderen.

Een van de grootste voordelen van een picknicktafel van nieuw steigerhout is de relatief lage prijs. Voor een paar honderd euro heb je al een model met zitplaatsen voor vier tot zes personen. Bovendien zijn er verschillende afwerkingen mogelijk, zodat in iedere tuin de juiste tafel past.

Picknicktafels | Blog Picknicktafel van nieuw steigerhout .3