Genieten in je tuin!

Picknicktafel kopen

Een picknicktafel geeft een gezellige en open indruk aan de tuin. Om deze reden kiezen steeds meer mensen ervoor een picknicktafel aan te schaffen. Toch kan de aanschaf best een investering zijn. Om deze reden is het verstandig goed na te denken over de persoonlijke wensen waaraan de tafel moet voldoen. Belangrijk zijn uiteraard de afmetingen, want er moet wel voldoende ruimte in de tuin overblijven. En natuurlijk is ook het aantal zitplaatsen een bepalende factor in de keuze voor de juiste picknicktafel.

Picknicktafels | Blog Picknicktafels kopen

Aandachtspunten bij het kopen van een picknicktafel

Een picknicktafel kies je niet zomaar. Het is belangrijk om een tafel te kiezen die jarenlang meegaat en ook goed past bij het interieur van de achtertuin. Om deze reden is het slim van tevoren alvast de maten van de tuin op te meten. Het is immers zonde om een mooie picknicktafel aan te schaffen die achteraf toch te groot is voor de tuin. De afmetingen zijn belangrijk, maar dat geldt ook voor de keuze voor het materiaal en het aantal zitplaatsen. Juist omdat de picknicktafel een uitnodigend karakter heeft, moet er wel voldoende zitplaats zijn.

Past de picknicktafel in de tuin?

De picknicktafel moet goed op locatie passen. Meet daarom altijd eerst de maten op van de beoogde ruimte. Het is zonde om een picknicktafel aan te schaffen en er dan achter te komen dat de picknicktafel eigenlijk te groot is voor de omgeving. Het opnemen van de afmetingen is gelukkig niet erg lastig. Alleen het opnemen van de buitenmaten is voldoende. In sommige gevallen gaat het niet alleen om de tafel, maar om een hele set. Het is dan belangrijk om voldoende marge qua ruimte aan te houden, omdat er bij een picknicktafel nog weleens met de stoelen wordt geschoven.

Picknicktafels | Blog Picknicktafels kopen .2

Het juiste materiaal kiezen

Daarnaast is de keuze voor het juiste materiaal belangrijk. Als de hele tuin industrieel is ingericht, hoort daar ook een robuust uitziende picknicktafel bij. Een materiaal als teak hout staat dan niet mooi in de tuin. Daarom is het slim om van tevoren alvast een materiaal en gewenste stijl uit te kiezen. Op die manier is de picknicktafel een goede keuze die nog jaren meegaat. Kijk bij de keuze voor het materiaal ook naar de duurzaamheid van het materiaal.

Niet ieder materiaal is namelijk even geschikt om lang mee te gaan. De meeste mensen willen een set die jarenlang meegaat, dus is een goed materiaal erg belangrijk. Een Douglas hout picknicktafel is vaak voordelig in de aanschaf, maar kent ook een aantal nadelen op gebied van levensduur. Een hardhouten picknicktafel gaat een stuk langer mee en is daarmee ook een duurzamere keuze.

Het ontwerp van de picknicktafel

Het ontwerp van een picknicktafel kan per omgeving verschillen. De een heeft liever een houten picknicktafel met een kruispoot, de ander kiest liever voor een rustiekere stijl. Het ligt er maar net aan hoe de omgeving eruit ziet. Wie bijvoorbeeld een strakke, moderne tuin heeft, zal niet snel kiezen voor een vuren picknicktafel. Deze stijlen passen niet goed bij elkaar. Een robuustere picknicktafel ligt dan meer voor de hand. Kijk daarom goed naar de stijl van de omgeving bij het uitkiezen van het ontwerp van de picknicktafel.

Picknicktafels | Blog Picknicktafels kopen .3

Heeft de picknicktafel genoeg zitplaatsen?

Ten slotte: een picknicktafel nodig uit om even gezellig bij elkaar te komen. Het is dan vervelend als deze niet voldoende zitplaatsen biedt. Kijk daarom goed naar het aantal mensen dat regelmatig van deze plek gebruik gaat maken. Een gezin van vijf personen doet er goed aan een grotere picknicktafel te kiezen, omdat de meeste standaardmodellen voor gebruik door vier personen is bedoeld. Eventueel bezoek wil uiteraard ook aan tafel kunnen zitten. Kijk daarom niet alleen naar de afmetingen van de tafel en de gewenste omgeving, maar houd ook rekening met het aantal benodigde zitplaatsen.

Picknicktafels | Blog Picknicktafels kopen .5