Genieten in je tuin!

Picknickkleden

Gezellig buiten picknicken? Dan kan een echt picknickkleed niet ontbreken. Deze zijn er in verschillende soorten en maten, in verschillende kleuren en afgewerkt met patronen of gemaakt van materiaal zoals: fleece, katoen of wol. Bovendien variëren de prijzen van picknickkleden. Welk kleed het best bij je past, is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Door de verschillende afmetingen en afwerkingen is er voor ieder wat wils. Welk materiaal je het best kunt kiezen, is afhankelijk van de verwachte levensduur en wat je er precies mee wilt gaan doen.

Picknicktafels | Blog Picknickkleden

Soorten picknickkleden

Er zijn verschillende picknickkleden van diverse materialen. Denk bijvoorbeeld aan: wol, katoen of fleece. In Nederland gaat het nog weleens regenen. Op een zonnige dag picknicken kan al snel omslaan in een fikse regenbui. Daarom kan het zeker het overwegen waard zijn om te kiezen voor een waterdicht picknickkleed, zodat deze niet zal beschadigen in de regen. Bovendien is deze gemakkelijker te reinigen. Ook voor de andere materialen zijn er verschillende voordelen te bedenken.

Wol

Het voordeel van wol is, dat het een zeer flexibel en gemakkelijk op te rollen materiaal is. Bovendien heeft wol een mooie afwerking. Dankzij de flexibiliteit rol je dit picknickleed gemakkelijk op en neem je deze overal mee naar toe. Zo neemt dit materiaal maar weinig ruimte in, zodat het ook goed in een kleinere rugzak past. Een wollen picknickkleed kun je ook bij uitstek goed gebruiken op bijvoorbeeld een festival of bij een wandeling. De meeste picknickkleden van dit materiaal zijn namelijk ook afgewerkt met een waterdichte kunststof laag, zodat het niet uitmaakt of je dit kleed gebruikt voor het eten van wat lekkers op Lowlands.

Picknicktafels | Blog Picknickkleden .2

Katoen

Katoen wordt vooral gebruikt door buitenlui die het kleed willen gebruiken in groene omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan de camping, het park, het strand of het bos. Katoen is een goed materiaal om te gebruiken voor zwaardere situaties, zoals bijvoorbeeld het kamperen of het gebruik door kinderen in de speeltuin. Meestal is een katoenen picknickkleed uitgevoerd in meerdere lagen, zodat het extreem sterk is en lang meegaat. Bovendien is katoen een zeer comfortabel materiaal. Het materiaal is daarnaast waterdicht, waardoor een katoenen picknickkleed echt een kleed voor het hele gezin is.

Fleece

Een fleece picknickkleed gebruik je vooral in het voorjaar of in de zomer. Deze kleden zijn volledig waterdicht, zodat je ze ook inzet op een regenachtige dag. Fleece is een bijzonder sterk materiaal en kan gemakkelijk worden geverfd. Daardoor is er een groot scala aan verschillende kleuren beschikbaar. Ook dit materiaal is waterafstotend en kun je in verschillende seizoenen gebruiken. De kleden voelen dankzij het materiaal zeer zacht aan en nodigt daardoor uit om er even op te gaan zitten of lekker te gaan liggen. Doordat fleece gemakkelijk te vouwen is, kan het ook in een kleinere tas worden meegenomen.

Daarnaast wordt het materiaal op verschillende manieren afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de hand van een klittenbandsluiting, zodat je deze gemakkelijker oprolt. Fleece is eenvoudig te wassen en neemt maar weinig ruimte in de wasmachine in. Je hoeft het materiaal daardoor meestal niet met de hand te wassen. Lees daarvoor altijd de wasinstructies. Het is tenslotte een zeer duurzaam materiaal.

Picknicktafels | Blog Picknickkleden .3

Kleuren

Dankzij de verschillende materialen en afwerkingen komen de picknickkleden in diverse kleuren en patronen. Op die manier heeft het kleed altijd een geheel eigen uitstraling, precies aansluitend op je eigen persoonlijke wensen. Wat dacht je van ruitjes, of juist een bloemetjes motief? Zo steel je zeker de show, de volgende keer dat je aan het picknicken bent. Eventueel is een mengeling van verschillende kleuren ook nog een optie. Denk bijvoorbeeld aan verschillende tinten blauw. Dit zie je vaak terug bij de waterdichte varianten en straalt luxe uit.

Picknicktafels | Blog Picknickkleden .4